Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay Soru-Cevap

SORU:
İdeal olanın, iki öğün yemek olduğu söylüyorsunuz. Saat verebilir misiniz? 11.00 gibi güçlü bir sabah kahvaltısı, 06.00-07.00 gibi akşam yemeği mi yani?

– Pazar günleri ne yapıyorsunuz? Geç ve kuvvetli bir kahvaltı, sonra da akşama hafif bir yemek… İşte o hesap. Hangi saatte yediğiniz önemli değil. Nasıl kolayınıza geliyorsa. Rahat olun. Kendinizi fabrika gibi idare etmeye kalkmayın. Ama özellikle sabahları uyandıktan sonra , mideyi çok da uzun süre aç bırakmamaya dikkat edin ve metabolizmayı harekete geçirmek için, kahvaltıdan önce bir bardak su içmeye özen gösterin.

Peki ne yiyeceğiz kahvaltıda?

– Az pişmiş iki yumurta, bir avuç içi kadar beyaz peynir, normal yağlı… Bir çay bardağı ceviz ya da sevdiğiniz kavrulmamış yani çiğ kuruyemiş… 10-20 adet zeytin, mevsimine göre domates, turp, salatalık, yeşil ya da kırmızıbiber, roka, maydanoz gibi yeşilliklerden artık o gün Allah ne verdiyse… Yumurtayı, köy tereyağı veya soğuk sıkım sızma zeytinyağıyla menemen de yapabilirsiniz, peynirli omlet de. Önemli olan yumurta ve yağların yanmaması ya da kavrulmaması…

Kepek ekmek falan yok yani…

– Valla, araba lastiği şeklini alan göbek yağlarını, kalçaları, selülitleri eritmek istiyorsak yok! Her türlü ekmekten uzak duracağız! Nedeni de, bu yağların insülin direncinin en önemli belirtisi olması. Demek ki kanınızda insülin hormonu yükselmiş ve yüksek düzeyde kalmış. İnsülin hormonu yüksek seviyede uzun süre vücutta kalınca, bakın neler oluyor.

Neler oluyor?

– Tansiyon yükseliyor. Meme, pankreas, prostat, bağırsak kanserleri riski artıyor. Polikistik over ve polikistik meme hastalığı tetikleniyor. Aynı zamanda şeker hastalığına da yol açıyor. Yetişkinlerin şeker hastalığı, insülin eksikliği hastalığı değil, insülin fazlalığının hastalığı. Bu nedenle, hareket etmeden, durmadan ekmek yendiğinde, şeker hastalarının kan şekerlerini kontrol altına alınması da zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor.

Exit mobile version