KARACİĞERİMİZ NASIL YAĞLANIR? karaciğer yağlanması nasıl geçer canan karatay. Kadınların vücutlarında en fazla şikayetçi oldukları göbek bölgesindeki yağlanmanın en önemli nedeni karaciğer yağlanması! Peki Zayıflamak ve Karaciğer yağlanmasından kurtulmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Karaciğer yağlanması neden olur, nasıl beslenilmeli? Karaciğer yağlanması göbek yapar mı? Zayıflamak için Canan Karatay’dan Karaciğer yağlanması diyeti… Estetik görünümüne önem veren kadınların eritmeye çalıştıkları göbek yağlarının bir diğer nedeni olan karaciğer yağlanması rahatsızlığından kurtulmak için Karaciğer yağlanması diyetini uygulayabilirsiniz. Karaciğerimiz nasıl yağlanır ve nasıl korunuruz. karaciğer yağlanması nasıl geçer canan karatay
KARACİĞER YAĞLANMASI DİYETİ NASIL YAPILIR?
Karaciğer yağlanması nedir? Karaciğer yağlanması olanlar ne yapmalı?
Karaciğer yağlanması problemi olan kişilerin ilk olarak beslenme programlarından başta alkolü daha sonra da bütün karbonhidratları, şekeri ve şekerli-sodalı içecekleri, işlenmiş-paketli ürünleri hayatlarından uzaklaştırarak; doğal ve sağlıklı beslenme programına geçiş yapmaları gerekir. Hem sağlık hem de zayıflamak için karaciğer yağlanmasını önlemek ve olan yağlanmanın beraberinde getireceği olumsuzlukları engellemek adına karaciğer yağlanması diyeti yapılabilir.
Antioksidan bakımından zengin olan sebzelerin yenilmesi halinde karaciğerin zararlı toksinlerinden ve yağ hücrelerinden arınması önem taşır. Karaciğerinde yağlanma görülen kimselerin çiğ meyve-sebze tüketimine ağırlık vermesi gerekir. Hızlı bir metabolizması için ve diyeti desteklemek için yağ yakıcı hareketler tercih edilmelidir. Lahana, turp, roka, enginar, pırasa, kabak, ıspanak ve bamya mevsimine göre tercih edilebilir. B vitamini yüksek olan gıdaların tercih edilmesi karaciğerde yağlanmayı azaltacaktır.
KARACİĞER YAĞLANMASI DİYETİ ZAYIFLATIYOR MU? KARACİĞER YAĞLANMASI OLAN KİŞİLER NE YEMEMELİ?
Karaciğer yağlanması nasıl geçer?
Karaciğer yağlanması rahatsızlığında diyet uygulanacaksa bunun ilk kriteri hastalığın ileri boyuta ulaşmasına neden olacak fazlalık kiloların eritilmesidir. Hayvansal yağa ve A vitaminine sahip tereyağı, sakatatlar, etin yağlı tarafları, sosis gibi işlenmiş besinler, asitli içecekler karaciğer yağlanmasını tetiklemektedir.
Alkolden muhakkak uzak durulmalıdır. Karaciğer yağlanmasının haricinde diğer ciddi rahatsızlıklarında sebebi alkolden olabilir.
Şekeri hayatınızdan çıkartın. Şeker olan kek, kurabiye gibi hamur işleri, gazlı içecekler, hazır meyve suları tüketilmemelidir.
Kızartma türü gıdalar yenmemelidir..
Beyaz ekmek, pirinç ve makarna yasaklanmalıdır.
Karaciğerdeki toksin maddeleri temizlemek için taze sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Kereviz, enginar, ıspanak gibi sebzeler yenmelidir.

Bu konuda Canan Karatay Hocamızın Görüşleri ise şu şekildedir.
Kronik, dejeneratif hastalıkların birçoğu yeterli doğal yağ yemediğimiz için başımıza gelir.
Mesela korkudan doğal yağlardan uzak durup doymak amacıyla bol bol ekmek, poğaça, kek, börek, makarna, beyaz pirinç pilavı, patates kızartması gibi glisemik indeksi yüksek karbonhidratları tüketmek karaciğeri yağlandırır.
Bu tür karbonhidratlı yiyeceklerin içine, bir de trans yağ konursa obez olma yolunda daha hızlı yol alınır. Araştırmalar, alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının yüksek glisemik indeksli karbonhidratlara bağlı olduğunu zaten gösteriyor.
Ayrıca kalp krizi geçirenlerin %75’inin, ağır ve yoğun karbonhidratlı bir yemek yedikten sonra kriz geçirdiği bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Yaz mevsiminde Bodrum!da büyük bürokrat ve iş adamlarının akşam yemek masasında kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılma haberlerini hatırlarsınız, burada buna sebep olan aşırı yağlı yemekler yenmesi değil, ağır ve de yoğun karbonhidratların aşırı yenmesidir, unutmayalım.
EKMEK VE PİRİNÇ PİLAVI KARACİĞERİ YAĞLANDIRIR.
Karaciğer Yağlanmasını nasıl anlarız.
Karatay basın ve internet yansımaları.
Hayvansal yağlar ve sakatat karaciğer yağlanmasını tetikler demişsiniz.Ayrıca çiğ meyve önermişsiniz.Bu söyledikleriniz daha önceki söylemlerinizle örtüşmüyor.